Målvikt.

4kommentarer

Jag väger idag 65kg och det betyder att jag nått min "målvikt" och gått ner 16 kg. Det känns helt skumt! Jag gjorde det faktiskt. Det som är lustigt är att man inte riktigt märker av sånt själv, man ser sig i spegeln varje dag och märker inte någon större skillnad. Men när jag träffar folk jag inte träffar så ofta får jag ofta chockade kommentarer. Så ja det har ju uppenbarligen hänt något. Att mina tröjor och byxor, ridkläder och underkläder blivit för stora är väll också ett tecken.

Tyvärr känner jag mig inte så super nöjd, blir nog till att kämpa ner 5 kg till faktiskt.

Fått lite funderingar om hur jag tränar! Tänkte jag kan skriva ner hur jag har gått till väga på gym och så vidare. Min metod har funkat mycket effektivt.

1. Som ni alla vet så har jag kört med LCHF som från en diet blivit min livsstil.

2. Fokusera på pulsen! Det är när du har hög puls som du bränner mest fett. Om du är ute och "powerwalkar" se till att jogga i uppförsbackarna, eller i alla fall tills du känner att du fått en puls och sen kan du fortsätta gå i ett raskt tempo. Jogga lite då och då för att hålla igång pulsen. Jag har gått väldigt mycket i branta "sega" backar. Det tar sjukt bra, då behövs ingen joggning utan du får en redig puls ändå. Det tar jäkligt bra på rumpan också (alltid ett plus).

På gym har jag alltid börjat med att cykla, hur länge och hur hårt beror på person till person. Jag kör en uppvärmining på ca 15 minuter, på en lagom nivå (11-12). Så man får lagomt motstånd.

Efter det kör jag crosstrainer, på en hög nivå (12-14), och försöker att hålla samma tempo hela tiden. Från början var jag tvungen att ta en snabbpause på några sekunder, nu kör jag utan problem 30-40 minuter i ett sträck. Crosstrainern tar riktigt bra, dels för att du står lite framåt lutad, ger även bra konditionsträning. Försök använda lika mycket armar som ben. Sista minuten blir det alltid en nivå högre.

Efter dom två momenten kör jag antingen styrka i 15 minuter eller avslutar på löpbandet. Såhär är det, löpbandet ska du inte fokusera allt för mycket på. Visst du rör på dig, men inte på ett "naturligt sätt". Det är en underlättning för din kropp istället för att löpa ute i skog och mark. Du bränner inte alls lika mycket fett i varken gång eller jogging. Så jag brukar ha det att "varva ner" med, joggar ca 10-15 minuter. Det märks tydligt att det inte alls tar bra, jag kan fortsätta där i en evighet utan hög puls. Men det är en skön avslutning.

När det gäller styrka har jag fokuserat 15-20 minuter på mage, rumpa, armar. Jag har redan väldigt starka ben/vader och rygg från min aktiva ridning med hästarna. Kom ihåg att inte köra för tungt! Man vill ha långa fina muskler, inte korta. Kör hellre lite längre på lättare tyngder tills du känner att det börjar ta ordentligt. Inte för bråttom! :-) Variera mellan dom momenten du valt att träna, och försök hålla ett bra tempo för att få en puls även där. Bestäm och känn efter hur pass länge du måste köra på varje maskin/moment.

....Jag har alltid varit dålig på att stretcha! Men till er andra: Do it!

3. Motivation! Det är jätte svårt att träna tillräckligt när man är ensam. Det är lätt att känna att det räcker, när det egentligen inte gör det! Känn efter vart din gräns verkligen går och försök då 10 minuter till! Det är då det går som bäst. Försök sätta upp utmaningar till dig själv och förbättra dom dag för dag/vecka för vecka. Det är så otroligt skönt då att se att man verkligen klarar det och på så sätt märker man också skillnaden som blir av din träning. Du orkar faktiskt mycket mer än du tror! Men människan är bekväm, så är det.

Så, lite tips från mig :-) Eller ja, hur jag gör när jag tränar.

4 kommentarer

.

17 Jun 2012 16:55

Grattis och bra jobbat! :Har du inga bilder? :)

Svar: Tack! Jooo, ska nog ha någon får la se om dom visas. var så mycket negativt sist.
Lina Tallberger

Anna

18 Jun 2012 00:44

Bra jobbat! :)

Anonym

18 Jun 2012 10:34

Före och efterbild vore intressant :)

Svar: Kanske kommer! Orkar bara inte med massa dumma kommentarer :-)
Lina Tallberger

Anonym

18 Jun 2012 18:14

"Kom ihåg att inte köra för tungt! Man vill ha långa fina muskler, inte korta. Kör hellre lite längre på lättare tyngder tills du känner att det börjar ta ordentligt."

Det är en myt att musklerna formas olika beroende på hur man tränar :-) Varje individs muskler ser olika ut, och de växer snabbare om man tränar tungt. Men de ser inte olika ut beroende på hur du tränar, och de blir inte jättestora över natten. Vill du komma i form, kör så tungt du kan med 6-8 repetitioner (något fler för mage och ben). Dina muskler växer ändå långsamt, så det är väldigt enkelt att dra ner på vikterna och underhålla när du väl nått ditt mål.

Svar: Ja :-) Alla tror och tycker olika, väldigt mycket när det gäller träning har jag märkt. Jag delar bara med mig av det JAG gjort och hur JAG gjort :-) Jag har inte fokuserat på att bygga några muskler, inte alls. Jag har bränt fett och ev. kanske kommer det mer fokus på styrka när jag är nöjd med fettbränningen.
Lina Tallberger

Kommentera

Publiceras ej